:  events  :  about us  :  history  :
 
BILZEN

 

Russische precisie met uurwerkmerk Soyuz in Bilzen

Raymond Gorissen, zaakvoerder van Gemini Management in Bilzen, heeft het importeurschap verworven van het Russische uurwerkmerk Soyuz voor België, Luxemburg en Duitsland.

Sinds 1993 bezoekt Raymond Gorissen meerdere keren per jaar Rusland, vooral Sint-Petersburg. Waar zijn bezoeken zich in de begindagen enkel beperkten tot toerisme, ontstonden er al vrij vlug zakelijke contacten voor het leveren van exclusieve pennen als Montblanc, Waterman en andere.

Fabergé

van uurwerken als Longines, Raymond Weill en Omega. Hij raakte zo in contact met Theo en Sarah Fabergé, de Engelse nazaten van de legendarische tsarenjuwelier Carl Fabergé.

De artistieke roots van Theo en Sarah, die onder de naam ‘Sint-Petersburg Collection’ verder zijn gegaan met het ontwerpen van de bekende luxe-eieren, liggen echter nog steeds in Sint-Petersburg.

Onder meer Hillary Clinton, koningin Elisabeth, Sting, Billy Joel en president Bush bezitten dergelijk eieren, die een waarde kunnen hebben van enkele miljoenen euro. Gorissen herlanceerde de Fabergés in Rusland.

Theo Fabergé startte intussen een lijn van gelimiteerde luxe-uurwerken. Een van de grootste stunts van Raymond Gorissen is de levering van vijftien van deze uurwerken aan Poetin, die ze als geschenk aanbood aan de staatshoofden die de viering van de 300ste verjaardag van Sint- Petersburg bijwoonden.

Advies

“Zaken doen in Rusland is niet altijd makkelijk”, zegt Raymond. “Je komt er terecht in een andere cultuur. Een beetje macho gedrag, geen planning, veel vodka, steekpenningen en criminaliteit zijn schering en inslag. Ik heb echter een zakelijk partner in Sint-Petersburg, wat alles natuurlijk een flink stuk vergemakkelijkt.”

Begin dit jaar verraste Raymond Gorissen de liefhebbers van mechanische uurwerken door het importeurschap van het Russische merk Soyuz te verwerven. De collectie bestaat uit een serie handgemaakte en uiterst gecompliceerde horloges met mechanische uurwerken.

Stalin

“De eerste Soyuz-uurwerken dateren van de jaren ’40, toen Stalin de opdracht gaf de horloges te produceren in een geheim wapendepot bij Moskou. De horloges waren niet te koop, maar werden als onderscheiding uitgereikt aan leiders van her Russische regime.”

De precisie-uurwerken zijn beschikbaar in beperkte oplage, voor een prijs tussen 295 en 3.000 euro.

“Een nieuwe collectie gouden uurwerken, gezet met briljant en saffier, situeert zich dan weer tussen de 15.900 en 21.900 euro. Kenners hebben de mond vol over de Tourbillon van Soyuz, te koop voor 3.000 euro. Ter vergelijking: een Zwitserse Tourbillon heeft een startprijs tussen 20.000 en 25.000 euro.”close

Inhorgenta 2006
Germany
BaselWorld 2006
Switzerland
Trade Mart 2006
Holland
Inhorgenta 2007
Germany
Trade Mart 2007
Holland
BaselWorld 2007
Switzerland
JCK Show 2007
USA
Eccentric 2007
Belgium
Salzburg 2007
Austria
Toronto Show 2007
Canada
Deacons Jewellers
of Swindon

England
PR events 2007
Belgium
BaselWorld 2008
Switzerland
Global business
reception 2008

Canada
Mirchi Walkatlon
India
Luxury show
Romania
PR event 2008
India
Bilzen 2008
Belgium

home | site index
2010 © Product of Branton Commerce Ltd. All rights for the SOYUZ® trademark are reserved.